Vänskap
Vänskap är ett fint ord för mig. Först kommer ordet Älska och sen kommer Vänskap. Ordet vänskap kan betyda så många olika sorters vänskap. Jag kan betyda och vara en sorts vän på helt olika sätt.
Jag har iallafall olika sorters vänner med olika sorters vänskaps band. Jag har inga problem med att umgås med en person som är 20 år äldre eller yngre än mig. Allt handlar om människans inre och personlighet.
Mina nära vänner fyller olika viktiga funktioner i mitt liv och har sin speciella plats i mitt hjärta. Jag älskar mina vänner för den fina personlighet dom har, att dom värdesätter min personlighet och vänskap. 
Genom åren har jag fått lära mig att det är inte alla som uppskattar äkta vänskap utan har visat sig vara falska vänner. 
Tyvärr många haft min vänskap som ex :
Ett andra hands alternativ 
Utnyttjat min vänskap på olika sätt 
Velat äga mig och min vänskap, blivit svartsjuka på mina andra vänner.
Lovat en massa och aldrig hållt
Och lite andra olika saker.. Innan så var jag desperat efter att ha vänner och bli omtyckt av andra. Så jag blundade för hur dom behandlade min vänskap.
Men sakta och säkert har jag insett en viktig sak. Det  är att jag och min vänskap är värda samma vänskap, tillit, Ärlighet och kärlek tillbaka. Det jag ger ska jag ha tillbaka, fast kanske på ett helt annat sätt.
Äkta vänskap handlar om ge och ta, att aldrig utnyttja en person för dess godhet. 
Med dom senaste åren så krymper min närmaste vänskaps krets mer och mer, för jag har inget behov av andras bekräftelse. 
Min egen räcker faktiskt. 
Många som jag har trott har varit nära vänner har jag antingen klippt bort totalt eller placerat i utkanten som ytligt bekanta som jag inte har tillit och förtroende till. En sån människa man stöter på i affären och kallpratar med. Så när man går därifrån så tänker man :Herregud. Har jag räknat den människan som en nära vän..
Bättre att ha 5 äkta vänner med olika fina personligheter, än 25 stycken oäkta vänner bara för att man vill bli älskad och omtyckt.

Det är likadant när det gäller kärlek för min del. Jag kommer alltid att älska min änglavän och ha ett sår i både hjärta och själ..
För mig är vänskapen det viktigaste i ett förhållande. Ärligt så försvinner ofta kärleken efter några månader och olikheterna framträder. 
Men har man en stabil och stark grund i förhållandet så kommer äkta kärlek. 
En grund som består av äkta vänskap, tillit och Ärlighet. Ska jag kunna leva med en man måste han vara min bästa vän, stötta, lyssna och försöka förstå mig. Jag är inte så lätt att förstå alla gånger det är jag medveten om. Men att diskutera så löser man det mycket, men lägger man locket på. 
Så kommer allt explodera en dag och varenda sak dras upp och det blir onödigt bråk. 
Man ska kunna diskutera, försöka förstå varandras synvinkel och perspektiv. När man har diskuterat klart så släpper man det och ser framåt. Det gäller även vänskaps relationer.
Ger någon dig sin tid och vänskap så är det, kanske det finaste personen kan ge dig.
Var rädd om den ❤️